2013. július 8., hétfő

Vissza a bordákhoz

Mielőtt bezárt volna a négynapos bordasütő fesztivál (Rib-fest), még egyszer kimentünk hogy alapos kóstolás révén több versenyzőt ismerjünk meg.

A mi személyes győztesünk a Howling Coyote ("Vonyító Prérifarkas") nevű társaság lett. Omlós, puha, finom fűszerezésű bordákat tálaltak, kiváló barbeque szósszal nyakon öntve.


Ezeknek a bordasütő csapatoknak nincs étterme. Általában családi vállalkozások; folyamatosan járják az USA-t, rendezvényről rendezvényre, igyekezvén minél több díjat begyűjteni, hogy a következő versenyen több látogatót vonzzanak. Mindegyik csapat saját egyedi barbeque szószt dolgoz ki, amelyet aztán üvegekben árulnak a sátraknál, illetve interneten is megrendelheted, ha ízlett.

 Az Armadillo's húsai is finomak voltak, de nem értek a Prérifarkas nyomába.

Kipróbáltuk még a sült kukoricát is (ez a magyar főtt kukorica némi olajjal "utánsütött" rokona) és a rántott hagymakarikát is. Ez a kukoricás bódé.

A hagymakarikákat árusító sátor láthatóan művészi szintre vitte a sült hagyma készítést. Sült zöldséggel, különféle sajtokkal és szószokkal tálalt hagymakarika fészkeik igazán étvágygerjesztőek és népszerűek voltak.

A büszke segéd sem maradhatott ki a fényképezésből.

Tudtuk hogy ezek az ételek nem az Egészséges Életért versenyen indultak, de azért amikor a kukorica és a hagymakarika is elfogyott, meglepő mennyiségű olaj maradt utánuk.

A rendezvényen nagyon vigyáztak hogy berúgott vendégek ne rontsák a hangulatot. Először is, tilos volt bármiféle ételt vagy italt bevinni. A rendezvényen csak a Miller sátrainál lehetett sört kapni, de azt sem egyszerűen. A bordakóstoló után végigjártam a kálváriát hogy sörhöz jussunk. Először is egy sátornál karszalagot kellett kérni, amit csak az életkor alapján lehetett megkapni.

Ha ez megvolt, át kellett menni egy másik sátorhoz sörjegyet vásárolni. Ugyanis a sátorban ahol a sört adják, talán biztonsági okból, de nem tartanak pénzt vagy kasszát. Egy Miller Light 5 jegy, egy Miller Shandy citromos sör 6 jegy, ennél erősebb nincs is. A sörsátor negyed órával a rendezvény zárása előtt mindig bezár.

Azért a Miller sátor népszerű volt, várni kellett egy kicsit amíg így kitisztult a terep körülötte.

A vidámpark rész a gyerekek nagy örömére teljes gőzzel üzemelt.








Az egyik legnépszerűbb játék a csúszda volt, ahol egy zsákdarabon lehetett lecsúszni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése