2013. július 1., hétfő

Segway túra Chicago-ban

Chicago-ban sok cég kínál Segway túrákat. Már voltunk egyen Austinban és jó mulatság volt a kis kétkerekű, önmagától egyensúlyzó járgányokon bejárni a várost. Most olyan két és fél órás programot választottunk, ami Chicago tópartja mentén haladva bemutatja a strandokat és szó szerint menet közben néhány régebbi, nevezetes épületet a város múltjából.

Chicago története az 1820-as években kezdődött, mocsaras területként, ahol 100 dollárért lehetett földet vásárolni. Aztán amikor rájöttek az emberek hogy New Yorkból a Hudson folyón majd a Nagy Tavakon hajózva elérhetik a kontinens belsejét, Chicago mint kikötő hirtelen robbanásszerű fejlődésnek indult. Ma a belvárosban a város püspökének van a legnagyobb egybefüggő telke, rajta a püspöki palotával. A régi időkkel ellentétben ma csak az a földdarab 120 millió dollárt ér.

A városnak 18 strandja van a Michigan tó partján, mindegyik mesterséges.

A város irdatlan erőfeszítéssel mindegyiket kellemes, homokos stranddá építette ki. A homokot persze hozatni kellett,

A néhány régi épület, ami megnéztünk, szűk, csendes, fasorokkal szegélyezett belvárosi utcákban volt, ahol a Segway-eken egyensúlyozva nem lehetett jó képeket készíteni. De aztán kiértünk a régi állatkerthez, a Lincoln parkban, és  tó partján egy kis pihenőt tartottunk, a látványban gyönyörködve.



Ez volt az utunk legészakibb pontja. Innen visszafordultunk és mire visszaértünk a túra kiinduló pontjára és le kellett szállni a Segway-ről, úgy tűnt, nagyon hamar elment a két és fél óra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése