2013. július 5., péntek

Július 4

A szomszédságban a házak előtt feltűntek az amerikai zászlók, a boltokban megjelentek a piros-fehér-kék virágcsokrok és torták: itt van július 4! A valódi, igazi nemzeti ünnep, amelyet minden államban ünnepelnek és az éves tűzijáték ideje!

Elmentünk Lisle-be, ahol az évente megrendezésre kerülő Eyes To The Skies (kb.: "Fürkésszétek az eget!") ballonfesztiválra készültek. Nagy tömeg, jó szervezés várta az érkezőket, és a remény hogy estére olyan szélcsendhez közeli szép idő lesz, ami lehetővé teszi a tucatnyi nagy hőlégballon felfújását. Nem volt szerencsénk, a szél élénk maradt ahogy az este közeledett. Visszamentünk hát Naperville-be, ahol a házunktól negyed óra sétára lévő mezőn rendezték a város tűzijátékát. A mező mellett 4 napos Rib-festival azaz borda fesztivál zajlott, ami gyakorlatilag egy vidámpark és egy falusi búcsú keveréke, rengeteg sütődével.

A tűzijáték este 9:30-ra volt meghirdetve, úgyhogy este 9 körül a házak között kígyózó sorokban meneteltek a családok az utcalámpák fényében, mindenkinek a hátán hordozható kempingszék, egyeseknél hűtőtáskákban - bár inkább hűtőbőröndnek lehet nevezni - sör és üdítőitalok. A rendezvény nagyon flottul volt előkészítve: a környékbeli utcák egyik oldalán lehetett parkolni, a másik oldalon elvontatás terhe mellett tilos volt megállni. Ez lehetővé tette hogy a parkoló autósor mellett még két irányban tudjanak közlekedni a kocsik.

Mivel minden parkolóhely tele lett, a környékbeli gyerekek feltűnő színű pólókban kiálltak az utca szélére és nagy, kézzel rajzolt táblákon hirdették meg a család kocsibeállóját parkolásra, 10 - 15 dollárért. Más gyerekek nagy hűtőládák mellé ültek ki és borsos áron kínálgatták a lassan sodródó tömegnek a hűtött üdítőket az éjszakában.

9:30-ra nagyjából mindenki elhelyezkedett a gyepen vagy az út mentén és süvítő hanggal az égre robbant az első tűzijáték rakéta. A fél órás látványosságról, további kommentek nélkül, néhány kép:













Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése