2013. július 6., szombat

Borda fesztivál

Szó szerint. Ahogy már említettem az előző bejegyzésben, most 4 napon keresztül tart a Rib-fest Naperville-ben, egy nagy elkerített réten, a házunktól nem messze, vasárnap estig. A gyerekeknek a körhintától kezdve a leggyomorfelforgatóbb centrifugákig mindent nyújt a vidámpark rész, emögött pedig a rét egy másik részén nagy körben állnak a hús-sütödék.

Ezek egymással versenyezve szolgálják ki a sorbanálló tömeget. Akinek van, kiteszi az előző években nyert díjakat és serlegeket, a legjobb barbeque szószért, a legjobb sertésbordáért, a legjobb hamburgerért, stb.
 

Mindegyik sütő sátor óriási homlokzatot állít fel, hogy azokra a menü mellett mindazt az elismerést felírhassák amit korábban begyűjtöttek.



A sütödékben 2-3 ember folyamatosan pakolja a húst a grill rácsokra tűzre és süt, mellettük pedig egy nagy csapat megállás nélkül rakja a sült húst műanyag tányérokra, káposzta salátával, egy kis babbal és zsemlével. A 11 órai nyitástól kezdve folyamatos az üzem az este 10 órás  zárásig.



Aki összeszedte az ebédjét, kiül a mező közepére falatozni.

Kisebb sátrakban sört, jeges üdítőket, főtt / sült kukoricát, sült hagymakarikákból épített fészket és porcukros, vagy gyümölcsös fánkot kínálnak. A mező másik végében pedig élőzene szól: olyan együttesek lépnek fel, amelyek nem éppen világhírűek, de jól elszórakoztatják a színpad előtt táncolókat.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése